info@kitchen-cn.com +86-571-56976336
Цялостна поддръжка на кухненски шкафове

Цялостна поддръжка на кухненски шкафове

Oct 12, 2018

Цялостна поддръжка на кухненски шкафове

1. Не поставяйте кухненските съдове в кухненския шкаф

За да поддържат кухнята подредена, много хора винаги слагат чинии, клечки, ножове, дъски за рязане и т.н. в шкафа. Прясно измитите съдове се разбиват заедно и кухненските шкафове не са вентилирани, затова водата е трудно да се изпари. След дълго време ще се генерира миризма, която ще размножава бактериите. Поради това кухненските съдове трябва да се поставят на сухо и проветриво място. Можете да настроите гнездото за съдове до мивката и да изсушавате измитите съдове всеки път. Просто използвайте водата, за да го изплакнете отново следващия път.

Трябва да се отбележи, че плочата за рязане, която обикновено използваме, е лесно да абсорбира вода, повърхността често се надраска и се разцепи и често остатъкът от прясна храна е скрит. Ако почистването не е цялостно и неправилно съхранено, остатъците от храната ще изгният и ще произведат голям брой бактерии и дори мана. Затова не го поставяйте в шкафа директно след употреба, но го окачете и го изсушете навън.

2. Редовно почистване и поддръжка на кухненски шкафове

В допълнение, редовно почистване и поддръжка на кухненския шкаф   също е много важно. Почистването и поддръжката на целия кухненски шкаф трябва да започне от плота, а методите за почистване от различни материали са различни. Изкуствените плотове не трябва да се търкат с твърди парцали или стоманени топки, които лесно могат да причинят драскотини или корозия. Може да се избърсва с мека кърпа с вода. Материалът на огнеупорната дъска може да се избърсва с найлонова почистваща четка и след това да се избърсва с влажна кърпа. За оригиналната дървесина прахът трябва да се извади с пинсети и след това да се избърсва със суха кърпа. Не търкайте с влажна кърпа. Без значение кой тип кухненски шкаф се страхува от висока температура, трябва да избягвате директен контакт с горещия съд по време на употреба.

Метод за почистване на кабинета

Изчистете масата и я почистете:

1. Нека първо да говоря за материала. Материалът на плота е основно разделен на изкуствен камък, огнеупорна дъска, естествен камък, неръждаема стомана и др., А методите за почистване на различни материали не са еднакви. Например, кухненски шкафове от изкуствен камък и неръждаема стомана не могат да се използват с твърди подложки за почистване, стоманени четки и химически препарати. Препоръчва се да използвате мека кърпа като мека кърпа, за да избършете с вода, в противен случай е лесно да се получат драскотини.

2, без значение какъв материал, ерозията при висока температура е ужасна за тях, затова избягвайте горещия съд, бутилката с гореща вода и т.н. директно в контакт с кухненския шкаф   по време на употребата; опитайте се да избегнете остри предмети, които да повредят плота на кухненския шкаф по време на употреба. , панел за врати. При рязане на зеленчуци и готвене на храна, тя трябва да бъде върху дъската за рязане. Не го носете директно на плота. Това не само ще предотврати повреда на плота, но и ще направи почистването по-лесно. Химическите вещества имат ерозивен ефект върху плотовете на много материали. Например, плотове от неръждаема стомана могат да причинят ръжда, когато са изложени на сол, така че соевите сос бутилки и солни консерви не трябва да се поставят директно върху плотовете; изкуствен панел кухненски шкафове също трябва да бъдат внимателни, за да се избегне дългосрочно съхранение на плотове. Водни петна.

Изчистването на вратата не е толкова трудно:

1. Материалът на панела на вратите и плота са подобни, така че методът на почистване и поддръжка на панела на вратите и на плота са в общи линии еднакви. Трябва да се отбележи, че панелите за врати на бои не могат да се почистват с разтворим почистващ препарат; в допълнение, всички бензолови разтворители и смолисти разтворители не са подходящи за употреба като почистващи препарати за панели.

2, трябва да обърне внимание на табелата на вратата да не се напоява от водата, течаща надолу по масата, в противен случай вратата лесно се деформира за дълго време; ако пантите и дръжката на вратата са хлабави и необичайни, трябва да бъдат третирани възможно най-скоро; ако това е масивна дървена врата, можете да използвате мебелен воден восък за почистване на поддръжката.

Тел: + 86-571-56976336

Телефон: + 86-13655718033

Имейл: info@kitchen-cn.com

Лице за контакт: Sum Landy

ДОБАВЯНЕ: Стая 538, Секция C, Jewel Center No 16 Kangyuan Road, Хангжу, Китай.310015