info@kitchen-cn.com +86-571-56976336
Кухненски шкаф дърво избор

Кухненски шкаф дърво избор

Dec 23, 2017

Шкафовете се състоят от шестстранни дървени кутии или "кланични трупове", затворени от пет страни с врата на шестата. Стенна кутия и плот с мивка и обратно напояване. Ъглова кабина с грамофон за по-лесен достъп. Изборът на дизайн е интегриран кухненски шкафове с уреди и други повърхности за последователен външен вид. Една тенденция е за повече шкафове под и над плота.

Шкафовете могат да се обвиват около уред като хладилник.

Кабинетът е лице. Масивното дърво остава популярен избор за частите на шкафа, включително бази, рамки, врати и страни. Въпреки това, шкафове от твърда дървесина в традиционен стил са по-скъпи и много потребители предпочитат шкафове, които включват плочи от дървесни частици или шперплат, за да се намалят разходите. Ценообразуването за вратите от масивна дървесина зависи от използваните дървесни видове. Например, тик е по-скъпо от череша, което е по-скъпо от кленов, което е по-скъпо от дъб. По същия начин, масивната дървесина е по-скъпа от шперплата, който на свой ред е по-скъп от плочите от дървесни частици или от подобни листови изделия.

Тялото на кабинета. Корпусът на шкафа обикновено е изработен от шперплат или висококачествена плоча от дървесни частици, особено за плоски секции, които не се нуждаят от оформяне, като рафтове, страни на шкафа или дъна на чекмеджетата. Типичната дебелина на шперплата в тези приложения варира от 3/8 в (19,5 мм) до 3/4 в (19 мм) [с 1/4 инча (6,4 мм), често използвана за дъно на чекмеджетата]. Гъстотата и здравината са важни фактори, тъй като се очаква кабинетите да запазят формата си с течение на времето и да избягват огъване или увиване, докато продължават да поддържат тежък товар. Най-добрият избор за здравина са шперплат и по-качествени частици; те също така имат полза, че са по-малко податливи на изкривяване от влага. Степента на скованост се увеличава бързо с дебелината на рафта; независимо от избора на материал, 3 / 4-инчовият (19 мм) рафт е 73% по-твърд от 5/8 "(16 мм) рафт, въпреки че е само с 20% по-дебел. Рафтовете, изработени от някои съставни части от дървесни частици, особено когато не са подсилени, могат да се изкривят или деформират. Силата на твърдите частици и твърдостта на пластините варират в зависимост от формата и се определят от използваната смола. Корпусите на шперплат обикновено се сглобяват с винтове и гвоздеи, докато труповете за плочи от дървесни частици не държат нито винтове, нито гвоздеи, поради което обикновено се свързват с лепило, канали или механични скрепителни елементи, например контр. Обикновено шкафовете шперплат-кланични трупове са по-скъпи от шкафовете за картонени кутии.

Рамките и вратите на кабината могат да бъдат изработени от твърдо дърво (обикновено от твърда дървесина), средномаслистна дървесна маса (MDF), плочи от дървесни частици, шперплат или комбинация и могат да включват ламиниране или повърхностно покритие върху тези сърцевини. Плаващ панел на вратата може да бъде шперплат от твърда дървесина, заграден в масивна дървесина или MDF рамка. Масивното дърво и MDF могат да бъдат с форма на ръба, например, за да закръглят или оформят ръбовете на вратите, челните чекмеджета или рамката за лице. Пластмасовите плоскости, след като са произведени, не могат да бъдат подходящо оформени като ръбове. Шперплат не може да бъде оформен без разкриване на фурнир сърцевина, често се счита за грозен, макар и в ръба форма шперплат мебели с тънки слоеве [ca. 1 / 16-инчов (1,6 мм)] се счита за привлекателен за ограничено използване. MDF, веднъж оформени, могат да бъдат покрити в съответствие с гъвкави фасети като термопласти или могат да бъдат боядисани. Тя може да бъде покрита с дървен фурнир или ламинат под високо налягане, но само ако профилът на ръба е квадрат или приблизително така (до дебелината на фурнир). Днес много врати шкафове и чекмеджета използват MDF сърцевина. Вратата и челните чекмеджета могат да бъдат направени от плочи от дървесни частици, покрити с ламинат под високо налягане. Естественото дърво предлага нежната комбинация от цвят, зърно, портов модел, променлива абсорбция и гладкост на покритието, както и вариация с ъгъл на наблюдение и осветление. Появата на естественото дърво може да се постигне само с компоненти от масивно дърво (където се оформят ръбове) или евентуално фурнир (където не са); както вече беше посочено, двата подхода могат да бъдат комбинирани в един кабинет. Представени са различни прозрачни покрития, включващи шеллак, лак, лак или полиуретан. Запълненото покритие може по избор да използва различни пигменти, бои, избелващи вещества, глазури или дървесни пълнители, които могат да подчертаят контрастиращите оцветители. Повърхностите могат да бъдат нанесени с четка или спрей и могат да съдържат много отделно нанесени слоеве. Съответно, завършванията, формулирани от различни производители, съвсем не съвпадат точно. Застрашаването на дървените шкафове е друго приложение на покритието и често се прави заедно с глазури, петна, бои или бои. Този процес се състои в добавяне на произведени несъвършенства към вратите на шкафа, за да се даде на дървените шкафове стари, изтощени, старинни селски външен вид. Обичайните техники включват създаване на червеи, издраскване, потапяне и вдлъбнатини и шлифоване през дървото, а слоевете завършват неравномерно.

Търговия: масивно дърво спрямо плочи от дървесни частици. Твърдото дърво и шперплатът са издръжливи и здрави, но са по-скъпи и предлагат по-малка стабилност по отношение на размерите при производството, отколкото плочите от дървесни частици. За шкафове и повърхностни покрития, които могат да причинят щети по време на продължителна употреба, се препоръчва експлоатация. В случай на повреда, масивната дървесина може да бъде ремонтирана от квалифициран механодобивен ремон, различен от производителя, за да се постигне перфектно съответствие с окончателното покритие. Фасадните части от MDF и частиците от ПДЧ, ако са повредени, трябва да бъдат заменени от производителя. Ако водата достигне сърцевината, частиците специално ще набъбнат необратимо (следователно той никога не се използва в приложения за облицовки на дома, където се използва ориентирана пластина OSB). Допустимите отклонения при използването на винтови крепежни елементи в частиците са по-строги от тези за масивно дърво или шперплат, а винтовете често се разхлабват с течение на времето, ако са претоварени. Въпреки това MDF и плоскостите от дървесни частици са добър избор, когато шкафовете са добре изградени, ще се погрижат, когато експлоатационният живот се проектира като междинно, например, когато кухнята ще бъде реконструирана приблизително на всеки 15 години или където производителят може да се разчита при необходимост да достави резервни компоненти.

9.jpg

Хангжу Розен Индъстри & Трейдинг Ко ООД

Тел: + 86-571-56976336

Телефон: + 86-13655718033

Имейл: landy@kitchen-cn.com

Лице за контакт: Sum Landy

ДОБАВЯНЕ: Стая 213, Секция C, Jewel Center No 16 Kangyuan Road, Хангжу, Китай.310015