info@kitchen-cn.com +86-571-56976336
История на кабинета

История на кабинета

Dec 23, 2017

Както обикновено се използва днес, терминът "кухненски шкаф" означава вградена кухненска инсталация на пода или на шкаф за стена. Обикновено многофункционалните шкафове са покрити с един брояч, а подовете и стените не са достъпни зад и под шкафовете. Кухненските шкафове са изобретени през 20-ти век. Предшественик, който не е вграден, е кабинетът на Hoosier от 19-те години на миналия век - едно цяло обзавеждане, включващо складови и работни повърхности, от които над 19 милиона са продадени над 2 милиона.

Дизайн на кабинета преди WW-I. Типични кухни преди Първата световна война използваха свободностоящи работни маси и килер за сухо съхранение. Шкафовете понякога се използват в кухнята, макар че в по-големи къщи обикновено се съхраняват ястия в трапезарията или в килера. Разнообразни храни като мляко, месо и зеленчуци бяха закупени ежедневно.

Промишлена ера след Втората световна война. Увеличаването на интереса към ефективността на домакинствата доведе до пионерски проучвания на движението на домакинската работа през 20-те години на миналия век от индустриалния психолог Лилиан Молър Жилбрет. Следващите подобрения в дизайна на кухнята поставиха мястото на познатото вградено шкафче на днешния ден. По това време работните повърхности обикновено са изработени от линолеум или неръждаема стомана. Подобренията в технологията накрая позволиха производството на кабинет в индустриален мащаб.

Проектиране на кабинета след WW-II. В САЩ плотовете ламинати с високо налягане като Formica станаха популярни. Ламинатите доведоха до възприемането на безшевната повърхност на кухнята, която е широко разпространена днес, въпреки че самите ламинати започнаха да бъдат замествани от твърди повърхностни материали като камък и кварц. В Европа вградените шкафове също са били пионерски през 20-те години. С подобрени материали, стилът на шкафа без рамки, забележителен за нейния архитектурен минимализъм, напомнящ за дизайна на Bauhaus, се появи в дизайна на европейската кухня и скоро бе приет в цял свят.

Постмодерните тенденции в дизайна на кабинета. Други елементи на кухненския дизайн влияят върху избора на шкаф. Например, постмодерните кухни обикновено се характеризират с подове от твърда дървесина, земни тонове и голи стени вместо тапети, които от своя страна влияят върху избора на шкафове. Различни тенденции включват въвеждането на по-скъпи опции, мерки за спестяване на пространство, по-голям брой фурни, по-дебели плотове [2 -3 -3 инча (51-76 мм)], по-високи базови шкафове, усъвършенствани покрития, осветление и високи [напр. 9-футови (2.7 м)] тавани. Въпреки че те са общи тенденции в дизайна на кухнята, те също са повлияли на шкафа.

Кухни днес. Съвременният дизайн на кухнята се подобри частично в резултат на ергономичните изследвания. Функционалността е важна; едно изследователско проучване е имало "антропологични учени", наблюдаващи собствениците на жилища "си взаимодействат" с техните кухненски шкафове. Кухните са по-големи и имат повече шкафове; някои кухни могат да имат до петдесет чекмеджета и шкафове. Новите функции днес включват дълбоки чекмеджета за готварски съдове, издърпайте се на рафтове, за да избегнете прекомерно огъване, шкафове отпред на мивката, контейнери за събиране на отпадъци / рециклиране, издърпайте шкафове за подправки, мързеливи сусани в ъглови шкафове, вертикално хранилище за "бисквитки" листове, плъзгачи за чекмеджета с пълна дължина и чекмеджета и врати с така наречените меки механизми за затваряне / позитивно затваряне, които позволяват тихи затвори на чекмеджетата или които се затварят напълно само след частично натискане. Тъй като жилищните запаси стават по-големи, много собственици се сблъскват с проблеми с визуално непривлекателните стари кухненски шкафове; в такива ситуации има избор да се купуват нови (най-скъпи), да се възстановят съществуващите (по-евтини) или да се съкращават съществуващите (най-евтините, ако се извършват от собствениците) шкафове. До 2009 г. имаше по-голям акцент върху шкафовете, проектирани с фактори, свързани с околната среда. Така наречените "зелени шкафове" стават все по-популярни. Тъй като домовете в западните страни стават по-херметични, за да се спестят от разходите за отопление и охлаждане, качеството на въздуха понякога страда от газове, които се отделят от смоли, докато се лекуват. Смоли, органични материали, които се превръщат от течна към твърда форма, се използват за производството на инженерство на дървесина (напр. Частици), често използвани за изграждане на кухненски шкафове, могат да бъдат фактор. Според неотдавнашен доклад:

Като се има предвид, че Северна Америка прекарва голяма част от живота си на закрито, е ясно защо това е ключов въпрос при проектирането на здрави пространства. Освен това качеството на въздуха не е самостоятелен проблем; По-скоро всеки друг компонент на дома може да повлияе на качеството на въздуха. Качеството на въздуха може да бъде компрометирано чрез изпускане на газове от шкафовете, плотовете, подовите настилки, стените или тъканите; чрез изпичане на вторични продукти, освободени във въздуха, и чрез плесен, причинена от излишна влага или лоша вентилация.


Росен е фирма за търговия с индустрия, специализирана в предоставянето на широка гама висококачествени шкафове, мебели, подови настилки, плочки и други материали за вътрешно обзавеждане. Ние сме на базата на предоставянето ви с най-професионални висококачествени и икономически ефективни персонализирани услуги за обзавеждане, които да отговарят на вашите високи стандарти за качество на нуждите. От първоначалната доставка на суровини и производство до контейнерен транспорт, ние стриктно контролираме всички стъпки за обработка, за да премахнем опасенията за качеството.

Хангжу Розен Индъстри & Трейдинг Ко ООД

Тел: + 86-571-56976336

Телефон: + 86-13655718033

Имейл: landy@kitchen-cn.com

Лице за контакт: Sum Landy

ДОБАВЯНЕ: Стая 213, Секция C, Jewel Center No 16 Kangyuan Road, Хангжу, Китай.310015